Tiny Tower | Ett stort litet höghus

Produkt: Tiny TowerTiny Tower          Utvecklare: Nimblebit                 Förläggare: Nimblebit
Plattform
: iPhone, iPad     Testad version: 1.4.1                   Pris: Gratis


Låt oss mjukstarta Spelappar.nu med en recension av Nimblebits Tiny Tower. Ett guldkorn i Freemiumdjungeln som trots sina repetitiva element lyckas fånga spelaren.


Namnet på det här spelet borde varit Elevator Tower för det känns som om det är vad jag gör mest. Kör hissen upp, och lite ner. Trots det lyckas Tiny Tower locka mig tillbaka flera gånger varje dag. Två gånger har jag avinstallerat och installerat det igen.

Så vad är det då som gör att Tiny Tower är så beroendeframkallande? Jag som inte ens är ett stort fan av pixelgrafik. Kanske ligger det i tillfredsställandet att lyckas bygga en våning till, eller kanske de underfundiga inläggen på Bitbook, Tiny Towers egna Facebook. Något är det iallafall och jag fortsätter att komma tillbaka till mitt lilla stora torn. Än har jag inte betalat något men det kanske kommer det en dag då jag behöver den där extra lilla boosten.

…de 10 minuterna skulle du ändå använt till att titta på Biggest Loser så du kunde lika gärna testat ett nytt gratis spel.

Första pixlarna flyttar in

När du startar spelet möts du av en lobby, samt anvisningar för hur det går till. Första våningen byggs och redan nu lär du dig hur så kallade Bux kan snabba upp det mesta. Bux är låtsaspengar som du antingen kan tjäna genom att spela spelet, eller köpa för riktiga pengar. När du byggt din första bostadsvåning är det dags att sätta dina hyresgäster, eller Bitizens, i arbete. Det går att välja vilken typ av våning som ska byggas men man vet aldrig riktigt vilken butik som poppar upp.

Små jobb ger små belöningar

Så var det dags att sätta igång. Bitizens kommer in i hissen. Du hör ett pling och det är din uppgift att ta dem till rätt våning. När du lyckats med din uppgift belönas du med pengar och vissa fall dricks i fom av Bux. Lite då och då kommer det fruktkorgar, brev eller något annat levererat och du kan då välja att hjälpa till. Hittar du den som leveransen är till får du Bux som tack för hjälpen.

Ett snällt Freemium

Tiny Tower är ett så kallat Freemium, alltså gratis men med möjligheten till fördelar genom att man betalar en summa. I detta fall kan man köpa Bux, vilka sedan används för att snabba upp byggnaden av tornet, köp av kläder, nya hissar och så vidare. I det stora hela är Tiny Tower ett väldigt snällt Freemium. Liknande spel kan ibland nästan kräva att man betalar för att kunna mäta sig med de andra spelarna eller ta sig vidare. Här går det rätt snabbt att spara ihop tillräckligt många Bux för att känna sig nöjd. Jag har till exempel lyckats spara till hissen som kostar 125 Bux. Nästa i ledet, Infi-Lift Lightspeed, får nog vänta då den kostar hela 499 Bux.

Slutsats

Tiny Tower är inte så kul att spela längre perioder i sträck. Kommer man dock bara ihåg att pausa och bara komma tillbaka då och då för att se vad som hänt är det ett avslappnande nöje. Att spelet är gratis gör det till ett enkelt val, hämta hem och testa. Om du efter 10 minuter inte tyckte det var så kul är det bara avinstallera. Erkänn, de 10 minuterna skulle du ändå använt till att titta på Biggest Loser så du kunde lika gärna testat ett nytt gratis spel.

Betyg

4/5


Positivt

  • Lätt att få Bux utan att betala
  • Roligare än de flesta Farmvilleliknande spelen
  • Bra ljud och musik

Negativt

  • Kan bli tjatigt att hela tiden lägga till nya varor i butikerna
  • Mer hisskörning än spel

Tips och tricks

Om du trycker på våningen och sedan namnet kan du döpa om den.

När du byggt många våningar kommer du märka att det blir svårt att hitta när du får leveranser. Köp matchande kläder och dela upp dem efter vad de har på sig. Om de inte hittar dem i butiken så är de i sin bostad.

Köp en snabbare hiss så fort du har råd. Det lönar sig i längden.

Vill du ha koll på allt som har med Tiny Tower att göra? Kolla in Wikin.

 

Det här inlägget postades i Recensioner, Simulatorer och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.