Bästa spelen till iPhone och iPad 2011

Det nya året är här och det är dags att berätta om favoritspelen till iPhone och iPad 2011. Detta är långt ifrån en komplett lista. Trots att jag spelat tusentals spel under året så var vissa för dyra och somliga missade jag helt enkelt. Med det sagt, nu kör vi!


10. Sprinkle

Sprinkle: Water splashing fire fighting fun! - Mediocre AB

Sprinkle förtjänar verkligen en plats högre upp på listan. Trots det kan jag inte ge det ett bättre betyg eftersom jag jobbade med ljudet i trailern. Svårt att vara rättvis i det läget.

När jag fick spelet ett par veckor innan det släpptes blev jag genast kär. Vattenfysiken är nästan perfekt, spelkänslan är underbar och ljudet har en lugnande effekt. Eftersom jag arbetar med ljuddesign är jag kräsen när det kommer till ljud och helt ärligt så brukar iOS-titlar inte låta speciellt bra. Sprinkle gör det. Min enda varning är att om din i-Device är äldre än iPhone 4 så fundera på om det är värt att köpa. Jag har spelat på både iPad 2 och iPhone 3GS och min erfarenhet är att vattenfysiken hackar på telefonen. Det är spelbart men för att få en rättvis upplevelse bör du endast köpa spelet om du har en nyare enhet.


9. Highborn Chapter 3: The Audacity

iPhoneHighborn - Jet Set GamesiPadHighborn HD - Jet Set Games

Hallå! Det här ska ju vara en lista av spel släppta under 2011! Jag vet, men det tredje kapitlet i Highoborn-serien är så fantastiskt att jag inte kunde hejda mig. Det måste spelas! Om du inte har spelat Highborn överhuvudtaget har du något att se fram emot, om du är ett fan av turbaserade fantasyspel i strategiform med rolig dialog vill säga. Highborn Chapter 3: the Audacity finns tillgängligt att köpa i direkt i huvudspelet.


8. Infinity Blade II

Infinity Blade II - Chair Entertainment Group, LLC

Den efterlängtade uppföljaren till Infinity Blade gjorde ingen besviken. Nåväl, den tog sig inte högre upp på listan med den är helt klart värd en plats. Grafiken är inte långt ifrån något du ser på Playstation 3 eller Xbox 360, ljudet är fantastiskt och vapensystemet är uppgraderat. Det här är Fruit Ninja på anabola för spelaren med episka svep-skills.


7. Need for Speed Shift 2 Unleashed

SHIFT 2 Unleashed - Electronic Arts

Jag är inget stort fan av sportspel generellt men när jag får tag på ett bra racingspel försvinner timmarna snabbt. Det här är ännu ett spel som inte är lika bra som föregångaren men tillräckligt bra för att underhålla spelaren ett bra tag.


6. Katamari Amore

KATAMARI Amore - NamcoBandai Games Inc.

Kungen vill att du ska samla saker från planeten jorden. Det gör du genom att rulla en boll som attraherar olika objekt. När prylarna fastnar på bollen blir den större vilket gör att du kan samla ännu större saker. Spelet är konstigt, svårt och ibland riktigt frustrerande. Samtidigt har det underbar musik, innovativ spelkänsla och är riktigt belönande när man får upp flytet.


5. Tiny Wings

Tiny Wings - Andreas Illiger

Pekskärmar kan vara riktigt frustrerande att spela på. Till exempel när man kontrollerar en virtuell joystick. Är du som jag har ibland det lett till ord man inte bör yttra inför barn. Så är absolut inte fallet med Tiny Wings eftersom det spelas med ett finger. Du pekar och håller in för att få fågeln att falla och släpper när du nått toppen av en backe. Det får fågeln att öka fart och sväva högt upp bland molnen. Tiny Wings är ett enkelt spel med belönande spelkänsla. Andreas Illiger skapade det helt ensam. Grym kille, grymt spel.


4. Anomaly: Warzone Earth

iPhoneAnomaly Warzone Earth HD - Chillingo LtdiPadAnomaly Warzone Earth HD - Chillingo Ltd

Det här är ett riktigt polerat spel. Kanske det enklaste sättet att beskriva det på är ”Tower Defence baklänges”. Du är kapten över en bepansrad bataljon som kämpar sig genom utomjordingarnas försvar. Fordonen du kontrollerar rör sig automatiskt framåt och ditt jobb är att se till att de kommer fram så säkert som möjligt.

Du börjar med att bestämma hur de ska köra (vilket kan ändras under spelets gång), sedan köper du fordonen du vill använda. På vägen hittar du uppgraderingar som måste användas för att överleva. Snart blir det riktigt utmanande, till och med fast du ställer in lättaste svårighetsgraden. Är du ute efter en utmaning och tycker att ett annorlunda realtids-strategispel verkar vara intressant är det här spelet för dig.


3. World of Goo

iPhoneWorld of Goo - 2D BOYiPadWorld of Goo HD - 2D BOY

Det här var ett helt underbart spel redan på PC, och 2011 fick vi möjligheten att spela om alla nivåer på våra handhållna enheter. Allt med det här spelet är bra. Grafiken, ökningen av svårighetsgraden och såklart ljudet. Det är inte mycket mer att säga än ”köp det”. Du kommer inte bli besviken.


2. Tiny Tower

Tiny Tower - NimbleBit LLC

Av alla spelen på listan är det här det jag har spenderat mest tid med. Jag skyller det på mina tvångstankar. Två gånger har jag avinstallerat, för att sedan ominstallera igen två timmar senare. Jag kan bara inte sluta! Till sist lät jag beroendet ta överhanden och nu kallar jag mig en professionell Tiny Towerist. För tillfället har jag 119 våningar och långsamt tar jag mig högre. Vi får väl se om jag kan ta mig till toppen innan de lägger till fler våningar. Berättade jag att det var gratis? Nu vet du det.


1. Jetpack Joyride

Jetpack Joyride - Halfbrick Studios

Halfbrick Studios är en spelutvecklare att hålla ögonen på eftersom de uppenbarligen vet hur man gör bra spel. Jetpack Joyride är inget undantag. De har tagit en spelmekanik som använts tusentals gånger och polerat det tills det inte gick längre. Alla vanliga spelkoncept finns med, uppgraderingar, ändra utseende och betala för tillägg i spelet. Men de gör det så mycket bättre än många andra spel. Precis som Tiny Wings kan det spelas med ett finger. Låt inte det lura dig dock. När farten ökas måste du vara uppmärksam för att hänga med.

Jag har precis sparat dig 12 timmar när du istället kunde gjort något meningsfullt. Du kan tacka mig senare.

Det här inlägget postades i Topplistor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.